Η βασική επιδίωξη είναι μία και μοναδική:

Ένα χαμόγελο που υπήρχε ή φτιάχτηκε από την αρχή. Με απόλυτα εξατομικευμένο σχεδιασμό, λεπτομερές και ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας και, κατά το δυνατόν, με ελάχιστα παρεμβατικές μεθόδους και σε όσο το δυνατό λιγότερες επισκέψεις στο οδοντιατρείο.

Η αισθητική αποκατάσταση του κάθε χαμόγελου είναι απολύτως εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη, δηλαδή, στον ασθενή (FDSD™ facially-driven smile design), και προκύπτει από την ανάλυση των ανατομικών στοιχείων του προσώπου όσο και των στοιχείων του χαρακτήρα του, καθώς και με τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του καθενός, με στόχο το τελικό αποτέλεσμα που αφορά τα δόντια, τα ούλα και τα χείλη να εναρμονίζεται πλήρως με τη συνολική εξωτερική εμφάνιση του κάθε ατόμου.

Η λεύκανση των δοντιών, οι όψεις πορσελάνης, τα  οδοντικά εμφυτεύματα, οι όψεις ρητίνης (bonding), η οποιαδήποτε, γενικά, οδοντιατρική θεραπεία αποτελεί αποκλειστικά και μόνο το θεραπευτικό / αποκαταστατικό μέσο της επίτευξης του ενός και μοναδικού μας στόχου: Ένα όμορφο υγιές χαμόγελο.

Κάθε σχέδιο θεραπείας / αποκατάστασης πραγματοποιείται σύμφωνα με ένα αυστηρό πρωτόκολλο τριών σταδίων.

1. Διάγνωση και σχεδιασμός της θεραπείας

Η ιδανική θεραπευτική αποκατάσταση είναι αποτέλεσμα ακριβούς σχεδιασμού. Σχεδιάζεται στηριζόμενη στη σωστή διάγνωση και είναι αποτέλεσμα της πλήρους καταγραφής της υπάρχουσας κατάστασης.

2. Θεραπευτική αποκατάσταση στοματικής υγείας

Πριν από οποιαδήποτε αποκατάσταση, είναι απαραίτητη η διασφάλιση της στοματικής υγείας μέσω της αντιμετώπισης των βλαβών που έχουν εντοπιστεί, τόσο των βιολογικών (τερηδόνα, πέτρα, φλεγμονές, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, κτλ.) όσο και των λειτουργικών (προβλήματα σύγκλεισης, μυϊκές δυσαρμονίες κτλ.)

3. Αισθητική αποκατάσταση

Όταν η υγεία του στόματος έχει σταθεροποιηθεί, η αισθητική αποκατάσταση, που βασίζεται στον αρχικό σχεδιασμό, αποτελεί και την ολοκλήρωση των θεραπειών.Αυτή αφορά είτε την αισθητική αποκατάσταση του χαμόγελου (smile makeover) είτε τον πλήρη επανασχεδιασμό του χαμόγελου (full mouth reconstruction) είτε μία απλή παρέμβαση, όπως, π.χ., ένα απλό σφράγισμα.

4. Πρόληψη – διατήρηση αποτελέσματος

Οι οδηγίες σωστής φροντίδας της υγείας της στοματικής κοιλότητας σε συνδυασμό με τους τακτικούς ελέγχους στο χώρο του οδοντιατρείου είναι οι βασικοί παράγοντες διατήρησης του τελικού αποτελέσματος.